Vapaa-aika ja harrastukset Rautajärvellä

Kylässämme on runsaasti tarjontaa ja mahdollisuuksia mukavaan vapaa-ajan viettoon varsinkin luonnossa liikkuen ja käsillä tehden. Katso myös Tapahtumat!

Suppailua Rautajärvellä

SUP-lautojen ja kajakkien vuokraus

Vuokrattavana 2 SUP-lautaa ja 2 kajakkikaksikkoa.
Hinnasto 25e /päivä, 45e / viikonloppu (la-su).
Tiedustelut ja varaukset kahvila EloTähkästä 040 6148 224, liivien ja melojen nouto ja palautus samoin EloTähkästä.
Maksu kortilla, käteisellä tai MobilePaylla.

Rautajärveltä löytyy myös lainaan soutuvene Vuohiniemen venerannasta.

Rautajärven kuntosali IronLake Gym

Kuntosali toimii kylällä entisissä Rautajärven kievarin tiloissa. Vuosimaksun (40 euroa perhe), puolen vuoden maksu (20 euroa perhe) tai kertamaksun (2 euroa) voi maksaa Kahvila Elotähkään. Kuntosali avoinna klo 8.00-20.00 päivisin.

Pesäpallo

Pesäpalloa pelataan taas kesällä urheilukentällä. Maantaisin klo 17.30 alkaen, mukaan ovat tervetulleita kaikki yli 12-vuotiaat.

esite

Kalastusluvat myy

himmelikurssi

Rautajärven koululla on monenlaista harrastustoimintaan ja kursseja. Siellä kokoonnutaan niin soittamaan, kutomaan, pelaamaan, kokoustamaan, huovuttamaan ja askartelemaan. Vuonna 2022 järjestettiin esimerkiksi linnunpönttötalkoot, kukkakävely, metsäretki, sieniretki, huovutuskurssi, himmelikurssi ja joulutähtien askartelutunti. Mitä sinä haluaisit? Ehdota meille, mitä toimintaa voisit järjestää Rautajärvellä tai minkälaista harrastustoimintaa kaipaat kylälle?

Ohjattu liikunta

Jaksava Keho - Jaana Ketola järjestää Rautahovissa pilatesta.

Valkeakoski-opiston toiminta

  • Kankaankudonta Rautajärvi opettaja: Leena Sievä to 18.30-21 Rautajärven koulu, kudontatila
  • Rautajärven torstaijumppa opettaja: Johanna Rajala to 13-14.30 Rautahovi, sali
  • Kuntojumppa opettaja: Pauliina Seppälä to 18.30-19.30 Rautahovi, sali

Lue lisää: opistopalvelut.fi/valkeakoski

lasten liikuntakerho
auraanpohja

Yleiset uimapaikat

Tuppikoski (Patamo, Tuppikoskentie 60) ja Auraanpohja (Kortteenpohjantien ja Pihtisalmentien risteys) ovat vapaasti käytettävissä. Uimapaikkojen kunnossapidosta vastaa Rautajärven kyläyhdistys ry.

Pallokenttä

Urheilukentällä (Pallokentäntie 20) on juoksurata, koripallopaikka ja pesäpallokenttä. Kylän Frisbeegolf rata kiertää kentän kautta.
Pesäpalloa pelataan kesäisin, kaikki kiinnostuneet aikuiset ja nuoret (alaikäraja n. 12 v.) ovat tervetulleita mukaan.

Frisbeegolf

Frisbeegolfia voit heitellä koulun/harjun ympäristössä. Yhdeksän korin pienimuotoinen frisbeegolfrata tarjoaa haastetta niin aloittelijoille kuin jo kokeneillekin harrastelijoille. Kiekkosetin voi käydä lainaamassa EloTähkästä.

Jääkiekko- ja luistelukaukalo

sijaitsee koulun pihassa. Se kootaan ja puretaan talkoilla, talvikunnossapidosta vastaa Rautajärven kyläyhdistys ry.

Latuverkosto

kiertelee kylän lähimaastoissa harju-ja peltomaisemissa. Ladut kulkevat kelioloista riippuen kylältä, koulun pihalta urheilukentän kautta Ihanaisen laavulle. Jääoloista riippuen järven rantoja kiertelee kelkella vedetty latu-ura.

hiihtämässä
kota

Kota, laavu ja patikointireitit

Komea ja tilava kyläkota sijaitsee urheilukentän reunalla, oivallinen tauko- ja makkaranpaistopaikka. Kävely- ja hiihtoretkien varrella se on mainio virkistys- ja lepopaikka. Kodan avaimen voi lainata EloTähkästä tai Elina Penttilältä.

Laavu sijaitsee Ihanainen-järven rantamaisemissa Murronkulmantien varressa (Murronkulmantie 180). Virkistys- ja lepopaikakka ulkoilijoille.

Patikointireittejä on mm. 13 km:n mittainen Kaivokorven reitti, 8,5 km:n mittainen Tukkikämpän reitti ja 5,8 km:n mittainen Tehvanreitti. Laipanmaan patikointireiteille pääsee kätevästi Niitynlahdesta Pihtilammintietä pitkin, Pihtilammin taukopaikalta. Patikkareittikarttoja saa kunnan palvelupisteestä Mikkolan Navetalta Luopioisten kirkonkylältä.

Venelaituri kyläläisten veneille rakennettiin talkoilla Rautajärvenlahden rannalle keväällä 2000. Se on kyläläisten vapaasti käytössä. Pöytäkatos rannassa palvelee veneilijöitä ja ohikulkijoita.

Laipanmaa
lähiretkeilykohteita