Valikko Sulje

Yhdistykset

Rautajärven Kyläyhdistys ry.
Vuodesta 1983 kylän toimintaa on elävöittänyt kylätoimikunta (v:sta 2000 alkaen kyläyhdistys), joka on järjestänyt retkiä, tapahtumia ja talkoita kylän kaunistamiseksi ja kohentamiseksi.
Rautajärven Markkinat järjestetään Rautahovissa ja sen pihapiirissä perinteisesti heinäkuun viimeisenä tai elokuun ensimmäisenä lauantaina klo 10 alkaen.
Liikunta- ja retkeilytapahtumia (patikointiretkiä, kuutamohiihto, jääulkoilu ym.) järjestetään. Näistä tiedotetaan erikseen kylän WhatsUp-ryhmässä ja Sydän-Hämeen lehden muistilistalla.
Talkoita järjestetään kaukalon pystyttämiseksi ja purkamiseksi, urheilukentän, kodan, laavun, venelaiturin kunnostamiseksi, kylän siivoamiseksi ym. tarpeen mukaan.
Ensimmäisenä Adventtina järjestettävät joulumyyjäiset ovat myös vuotuinen perinne.
Puheenjohtaja  Elina Penttilä p. 040 585 9351,  sihteeri Anu Rantanen p. 0405600182
 
 
Rautajärven VPK
Rautajärven vapaapalokunta hoitaa pelastus-ja ensivastetehtäviä, järjestää harjoituksia, palontorjuntakoulutusta ja -neuvontaa.
Harjotukset maanataisin klo 18.30 alkaen. Poikkea harjotuksiin, jos pelastustoimi ja ihmisten auttaminen kiinnostaa.
Mikko Seppälä p. 040 727 3521
www.pirkanmaanpelastuslaitos.fi

HÄLYTYKSET P. 112

 
Kukkian Maa- ja kotitalousnaiset
Kukkian maa- ja kotitalousnaiset järjestävät kotitalouteen, puutarhanhoitoon ym. liittyviä retkiä, kursseja ja neuvontaa. ruoka- ja kahviastiastoja, laseja, pikareita ja kahvinkeittimiä vuokrataan juhlatilaisuuksia varten. www.rautahovi.fi
 
 
Luopioisten Maamiesseura
Maamiesseura ylläpitää ja vuokraa perinteikästä juhlatalo Rautahovia.
Vuokrausta juhlatilaisuuksiin, liikunta ym.käyttöön.
Tiedustelut Risto Vierikka 040 5063490, risto.vierikka@gmail.com.
www.rautahovi.fi
 
 
Kukkian Koukku ry
Kalastusseura Kukkian Koukku on vuodesta 1985 lähtien järjestänyt jäsenilleen pilkki- ja kesäonkikilpailuja lähivesillä sekä ikimuistoisia reissuja pilkin SM-kilpailuihin eri puolille Suomea. Myös muut kuin paikkakuntalaiset ovat tervetulleita mukaan.
Sami Seppälä 040 728 0827
 
 
Kantolan Metsästäjät
Juho Tähkänen 050 4351388
 
 
Helevetin Tunarit
Helevetin Tunareiden perustamispäätös on tehty 2003 kesällä Laipan erämaan, Hirvijärven rantamaisemissa, jonne oltiin kokoonnuttu jostain syystä kohtuullisella mopolaumalla.
Helevetin Tunarit Luopioinen nimi on keksitty vasta Joulukuussa 2003.
Yhdistyksen tarkoitus on pitää mopojen ketjut ylhäältä kireällä ja alhaalta löysällä. Ideologiana voitaisiin pitää valtakuntamme nuorison turmeltumisen ehkäisemistä yleis-eurooppalaiselta muoviroska kulttuurilta, sekä vanhojen peltitankki-mopedien nostamista jälleen niille kuuluvalle kunniapaikalle – tien päälle.
 
 
Luopioisten Sahtiseura
Luopioisten sahtiseura on perustettu vuonna 2000 ja on Suomen suurin sahtiseura ja Suomen sahtiseuran jäsenseura.
On myös saatavilla sahdin teon opetusta halukkaille. www.luopioistensahtiseura.fi
Puheenjohtaja: Katri Vierikka