Valikko Sulje

Vapaa-aika

SUP-lautojen ja Kajakkien vuokraus Rautajärvellä
Vuokrattavana 2 SUP-lautaa ja 2 kajakki kaksikkoa.
Hinnasto 25e /päivä, 45e / viikonloppu (la-su).
Tiedustelut ja varaukset kahvila EloTähkästä 040 6148 224.
 

EloTähkästä liivien ja melojen nouto ja palautus.
Maksu kortilla, käteisellä tai MobilePaylla.

Pesäpalloa pelataan taas kesällä urheilukentällä. Tiistaisin klo 18 alkaen, mukaan ovat tervetulleita kaikki yli 12-vuotiaat.
 
Tupenpurijat järjestää kesällä Rautajärvellä ohjattuja tunteja lapsille, nuorille, aikuisille ja senioreille. Tunnit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Aikataulut www.tupenpurijat.wordpress.com
 

VALKEAKOSKI OPISTON TOIMINTA

Kankaankudonta Rautajärvi opettaja: Leena Sievä to 18.30-21 Rautajärven koulu, kudontatila

Rautajärven torstaijumppa opettaja: Johanna Rajala to 13-14.30 Rautahovi, sali

Kuntojumppa opettaja: Pauliina Seppälä to 18.30-19.30 Rautahovi, sali
 
Kalastusluvat myy
Rautajärvi: HIPPELÄISEN KAUPPA
Luopioinen: HILMA JA OLGA

Padankoski: Kirsi Saarinen, puh 040 7286 464

Urheilukentällä (Pallokentäntie 20) on pituushyppypaikka, kuulantyöntöpaikka, juoksurata, beach volley –kenttä, koripallopaikka ja pesäpallokenttä.
Pesäpalloa pelataan kesäisin,  kaikki kiinnostuneet aikuiset ja nuoret (alaikäraja n. 12 v.) ovat tervetulleita mukaan.

Frisbeegolfia voit heitellä koulun/harjun ympäristössä. Yhdeksän korin pienimuotoinen frisbeegolfrata tarjoaa haastetta niin aloittelijoille kuin jo kokeneillekin harrastelijoille. Kiekkosetin voi käydä lainaamassa EloTähkästä .

 
 
Yleiset uimapaikat
Tuppikoski (Patamo, Tuppikoskentie 60) ja Auraanpohja (Kortteenpohjantien ja Pihtisalmentien risteys) ovat  vapaasti käytettävissä. Uimapaikkojen kunnossapidosta vastaa Rautajärven kyläyhdistys ry.
 
Jääkiekko- ja luistelukaukalo sijaitsee koulun pihassa. Se kootaan ja puretaan talkoilla, talvikunnossapidosta vastaa Rautajärven kyläyhdistys.
Latuverkosto kiertelee kylän lähimaastoissa harju-ja peltomaisemissa. Ladut kulkevat kelioloista riippuen kylältä, koulun pihalta urheilukentän kautta Ihanaisen laavulle. Jääoloista riippuen järven rantoja kiertelee kelkella vedetty latu-ura.
Kota, laavu ja patikointireitit
Komea ja tilava kyläkota sijaitsee urheilukentän reunalla, oivallinen tauko- ja makkaranpaistopaikka.   Kävely- ja hiihtoretkien varrella se on mainio virkistys- ja lepopaikka. Kodan avaimen voi lainata elotähkästä tai Elina Penttilältä.
Laavu sijaitsee Ihanainen-järven rantamaisemissa Murronkulmantien varressa., (Murronkulmantie 180). Virkistys- ja lepopaikakka ulkoilijoille. 
Patikointireittejä on mm. 13 km:n mittainen Kaivokorven reitti, 8,5 km:n mittainen Tukkikämpän reitti ja 5,8 km:n mittainen Tehvanreitti.
Laipanmaan patikointireiteille pääsee kätevästi Niitynlahdesta Pihtilammintietä pitkin, Pihtilammin taukopaikalta. Patikkareittikarttoja saa kunnan palvelupisteestä Mikkolan Navetalta Luopioisten kirkonkylältä.
Venelaituri kyläläisten veneille rakennettiin talkoilla Rautajärvenlahden rannalle keväällä 2000. Se on kyläläisten vapaasti käytössä. Pöytäkatos rannassa palvelee veneilijöitä ja satunnaisia ohikulkijoita.
Lähistöltä löytyy
 

Sappeen matkailukeskus laskettelurinteineen, www.sappee.fi
Sappeenvuorentie 200
36450 Salmentaka, 020 755 9970

Luopioisten ratsastuskeskus Oy, Kaukkalantie 56, 36720 Aitoo, 0400-628822 tai 03-538 7027, marissa(at)sci.fi
Sappeen Ratsutila www.sappeenratsutila.fi
Pälkäneen kunnan vapaa-aikatoimen järjestämä liikunta- ym toiminta: www.palkane.fi